Camino de Santiago

Pyhän Jaakobin pyhiinvaellusreitti: Santiago de Compostela

Reitti kuvana: Kartta

Yllä lyhyt katsaus siitä mistä on kysymys noin yleisesti ottaen, millainen matka ja miksi tällainen on syntynyt. Tietoa aiheesta myös ensimmäisessä blogikirjoituksessa.

Kun joku kertoo lähtevänsä Caminolle tai pyhiinvaellukselle, voi kyse olla myös joku monista muista pyhiivaellusreiteistä kuin yllä mainittu reitti Espanjan Santiagoon.

Camino ei ole kaikille pyhiinvaellusmatka, vaan kyse voi olla myös vain pelkästään vaeltamisesta. Joillekin tie on henkinen matka itseen, joku lähtee matkaan sen jälkeen kun jokin tapahtuma ravisuttaa elämää. Joku vain pitää kävelystä, joku haluaa uusia kokemuksia, toiset on innostanut matkalle elokuva, ystävä tai vaikkapa blogi.

Matkan tarkoitus on aina henkilökohtainen, joskus hyvinkin koskettava, joskus pinnallisempi. Joillekin kävely on terapiaa, joillekin tuskaa. Jotkut jättävät ”leikin” kesken, toisille rinkka jää pysyvästi selkään ja reiteille palataan vuosi toisensa jälkeen. Toiset löytävät elämälleen uuden suunnan, joidenkin mieleen jäävät vain rakot ja loputon kävely. Niin tai näin, kylmäksi tai tunteettomaksi Camino tuskin jättää ketään.