Toilettilaukku

Lopussa jälleen lyhennys tekstistä.

No niin. Nyt päästään siihen osioon mikä aiheuttaa osassa ihmisiä turhia kiemuroita. Jokaisen kantamus on kuitenkin hänen omansa ja niin kauan kun joku caminolla roudaa mukanaan puhelintaan (täysin turha kapistus- mutta meillä on mukana molemmilla omamme, kuten luultavasti kaikilla muillakin), opaskirjoja (mihin niitä tarvitaan, onhan siellä ne keltaiset opasnuolet- mutta meillä on kirja mukana kuten suurimmalla osalla) tai päiväkirjaansa (onhan meillä muisti- mutta minulla on tämäkin turhuus mukanani), tai kuljetuttaa rinkkansa, niin en suostu kuuntelemaan höpinää siitä mikä on tarpeellista ja mikä ei. Minä olen lähdössä viiden viikon matkalle paikkaan jossa on myös sivistystä, en kävelemään erämaahan. Mistä kukaan muu voisi tietää mikä minulle on tarpeellista? En minäkään arvostele muita heidän valinnoistaan tai valitsematta jättämisestään caminolla.

Jos itse sanon matkani lopuksi että joku esine oli tarpeeton rinkassani, silloin vasta se kohdallani on niin. Ei muiden mielipiteitten takia, ei rinkan painon takia, eikä varsinkaan niiden ihmisten takia jotka ovat aina olevinaan oikeassa.

Olen hyvin hämmentyneenä lukenut netissä näitä ”ota se!”/ ”älä ota tätä!”/ ”et tarvitse sitä”-juttuja joita jaetaan HYÖKKÄÄVÄÄN tai NEGATIIVISEEN sävyyn. Jokainen päättää itse mitä haluaa kantaa ja piste.
Ymmärrän hyvin mikseivät monet avaa toilettilaukkuaan julkisesti (tai kokonaan), eikä minunkaan ollut alkuun tarkoitus mitään julkistaa. Päätin kuitenkin nyt toisin, blogi on minun ja rinkka jota kannan on minun, tuotteet ovat minua varten.
En suhtaudu neuvoihin ylimielisesti, ymmärrän matkan ja painovaroitusten tarkoituksen, mutta mielestäni nämä tuotteeni tai matkan tarkoitus tai sen olemus eivät sulje toisiaan pois. Olen myös avoimesti sanonut että heitän tyynesti pois tavaroita jotka käyvät minulle raskaaksi tai turhiksi matkan varrella, tämä kun ei hävetä pätkääkään jos niin teen.

Näitä listoja luetaan siksi että niistä saisi omille valinnoilleen tukea tai jotta osaisi miettiä ylipäätään mitä ottaa mukaan, mutta myös vähän kurkistelun halusta, uteliaisuudesta. Muiden listoja ei kuitenkaan pitäisi syynätä arvostellen vaikkei itse oliskaan listasta samaa mieltä, vaan ainoastaan mielenkiinnolla. Toivottavasti lukijani täällä osaavat näin toimia.

Jokainen saa toki esittää mielipiteensä siitä minkä ITSE koki/ kokee tarpeelliseksi tai tarpeettomaksi, mutta ei kertoa minulle mikä hänen mielestään minulle on tarpeellista ja mikä ei.

Ok, kun tämä on nyt käsitelty, avaan teille toilettilaukkuni sisältöä, mutta vielä ennen sitä muutama huomio.

1. Kärsin pahasta aurinkoallergiasta.
2. Hammaslääkärini ei anna minun lähteä ilman kaikkia noita hampaidenhoitotuotteita.
3. Ihonhoito on minulle tärkeätä, olen pudottanut sen niin minimiin kuin voin.
4. Panikoin etukäteen vitamiinien syömättömyydestä. Kärsin kilpirauhasteni takia huonosta D- ja B- vitamiinien tasosta vaikka syön niitä purkistakin.

Käyn kuva kuvalta tuotteet lävitse. Valitettavasti yksi kuva tuli kahteen kertaan, huomasin sen vasta myöhemmin ja muutenkin samoja tuotteita näkyy vähän kahteen kertaan. Koittakaa kestää.

Ruutu 1
a) Sensain puhdistusliina on kätevä matkoilla ja kotona. Sillä puhdistaa meikinpoistoaineiden rippeet ja loput meikin jäämät hyvin, toivon sen toimivan caminolla yksinään tarpeeksi hyvin ainoana kasvojen puhdistajana.
b) Kuvassa on patterikäyttöinen hammasharja, fluori (minikokoinen), hl antama minikokoinen hammastahna, hammaslankain-matkaversio, LUSH-hiustenpesuaine ja LUSH- hoitoaine, sekä minisaippuapullo jota en luultavasti ota mukaan.
c) LUSH- tuotteet myös ilman kantta, näyttävät palasaippuoilta, ovat kevyitä. Shampoon pitäisi kestää 60-80 pesukertaa (sininen pyöreä saippua).
d) Jep, niin retkeläistä minusta ei saa ettenkö ottaisi mukaani minikokoista höylää…

image

Ruutu 2
a) Toiletlaukkuni, Deuterin. Sen moniin lokerikkoihin mahtuu ihan liikaa tavaraa…
b) No niin, nyt päästään asiaan.
Camino on kävelyä, rukousta, elämän läpikäymistä, hiljaisuutta, yksinkertaisuutta, yhteismajoitusta, pyykin pesua käsin, pieniä kyliä… mutta myös iltoja katuravintoloissa, suuriakin kaupunkeja, kirkossa käymistä jne. On joskus kiva maalata edes kulmat ja kynnet. Nämä tuotteet eivät montaa grammaa paina ja jos joku jotain pahaa mielessään näistä ajatteleekin, ei se johdu rinkan painosta vaan siitä että minua saatetaan pitää turhamaisena tai että en asetu muottiin itseään kävelyllä ruoskivasta ihmisestä.
En meikkaa kotonakaan päivittäin, mutta kun haluan näin tehdä, en katso aikaa tai paikkaa. Käyn myös laitattamassa ripset itselleni päivää ennen Pariisiin lähtöä, niin en tarvitse edes miniripsariani mukaan.
Kulmaväripakkauksessa on mukana myös siveltimen lisäksi minipinsetit, kätevää!
c) Tässä korttipakan kanssa hieman vertailua noihin kokoasioihin. Kulmaväri-rasia on hyvin ohut eikä paina oikeastaan mitään.
d) Nyt te vasta shokkiin menettekin. Mukanani on myös minikokoinen matkahajuvesi. Siihen voi täyttää omia hajuvesiään tai ostaa täyttöpulloja. Voi kuulkaa kun rakastan hyviä tuoksuja! Minä aion suihkauttaa ulkona matkalla päivälliselle ihan pienen suihkauksen tuoksua ranteisiini. Niin vähän ettei se häiritse muita enää kun palaan takaisin majoituspaikkaan, mutta saan kuitenkin itse tuoksun lähelleni. Tuoksuallergikkona kärsin itse monista tuoksuista ja tiedän miten toimia yhteistiloissa tuoksujen suhteen. Joten kauhistelu on tässäkin kohtaa oikeastaan aika turhaa.
Pienempi pullo on silmälasinpesuun tarkoitettua nestettä, voin täytellä pulloa tiskiaineen kanssa pitkin matkaa. Tiskiaineita on varmasti yhteiskeittiöissä, toivon ainakin näin.

image

Ruutu 3
Nämä kuvani tulevat vähän hassussa järjestyksessä.
a) Tässä kuitenkin nyt se itse synninpesä, eli toilettilaukku. Sisällä on kaksi koukkua ja peili, kaksi pienempää pussiosastoa ja yksi suuri osasto jossa monia pullolokeroita ja irroitettava osasto
b) Nämä aurinkotuotteeni eivät ole toilettilaukussa vaan ne ovat erikseen pussukassa rinkan sivutaskussa, helposti saatavissa.
Kasvoille ja vartalolle minulla on omat aurinkorasvansa- ihan syystä käytän kasvoille eri tuotetta, sillä enhän laita vartalovoiteitakaan kasvoihini.
Vihreä pullo on auringonoton jälkeen levitettävä rasva- tarvitsen sitä välillä ihan oikeasti- joten päätin käyttää tätä rasvaa myös sitten jalka- ja käsirasvana.
c) Ajattelin järkyttää teitä uudestaan tuolla hajuvesikuvalla… Ha ha
d) Dödö, tuskin kukaan niuhoimmistakaan kiistää sen tarpeellisuutta 800 kilometrin kävelyllä.
Ja sitten lisää shokkihoitoa- mukaan lähtee myös pari kasvonaamiota ja pari näyterasvaa kasvoille.

Kasvonaamiot. Näitä mietin pitkään ja totesin peilikuvalleni tomerasti viimein että miksei! Ne eivät paina mitään, puhdistavat naamiot nimenomaan puhdistavat pölyn pois ihohuokosista ja pikakasvohoidot voivat lohduttaa niinä iltoina kun särkee joka paikkaa ja koti-ikävä iskee. Pari kertaa caminon aikana ei ehkä shokeeraa kanssakulkijoitakaan.
Voin käyttää niitä levätessäni hetken sängyllä tai sen aikaa kun pesen hampaitani. Eivät vie camino-aikaa, eivätkä myöskään tilaa rinkasta, eivätkä paina mitään. Pelkkään pesulappuun tyytyminen camino-arjessa on jo melkoinen saavutus minulta, tämä olkoon palkinto siitä 😉

image

Ruutu 4
a) Ylhäällä ”aa”- kuvassa on EA-laukku, rinkan sivutaskusta. Sisällä on rakkolaastareita, urheiluteippiä, minisakset ja muutama muu juttu.
EA- laukun alla kuvassa on vitamiinipussukka, sekään ei tule toilettilaukkuun mutta sivuaa tätä asiaa. Keskellä kuvassa on pussukka jonka lokerikossa ovat kilpirauhaslääkkeeni koko matkan ajaksi, tämänkin pussukan säilytyspaikka on muu kuin toilettilaukku.
Lisäksi ensimmäisen ruudun kuvassa on vielä muutama ponnari ja pinni, kynsileikkurit ja takku-harjani.
b) Aurinkorasvat osa 2, rinkan vyölaukussa helposti saatavilla. Huulirasva aurinkosuojalla ja 50+ aurinkosuojapuikko pahimpiin hetkiin. En käytä pelkästään 50+ tuotteita siksi että niissä helposti tuudittautuu mieltämään rasvan suojan liian pitkäksi aikaa. 30+- tuotetta tulee lisättyä useammin eivätkä ne ole niin tahmaisia.
c) All in One. Normaalisti minulla on korillinen vitamiineja joista sitten napsin milloin mitäkin. Tämä on jotain ihan hirveää- nimittäin ottaa nyt kaikki vitskut yhdestä pilleristä. (Ha ha ha)
Mukaan lähtevät myös maitohappobakteerit ja magnesium.
d) Kosteuspyyhkeitä repun sivutaskuun.

image

Lista voi vaikuttaa pitkältä ja joillekin jopa oudolta. Mutta kaikki tuotteet on valittu harkiten mukaan ja mietitty tarkkaan. NYT tuntuu ettei mitään ylimääräistä matkassa ole, mutta palaan aiheeseen sitten matkan jälkeen ”kokemuksen syvällä rintaäänellä” :P, kaikki huomioni puhelimellani kuvanneena, tarkasti päiväkirjaani merkinneenä. Tai jotain sinnepäin.

Lyhyesti: Aion peseytyä myös matkalla.

9 vastausta artikkeliin ”Toilettilaukku

 1. MIllaisilla foorumeilla näitä pyytämättömiä neuvoja tulee? Toivottavasti en ole ollut tuollainen neuvoja sinulle… .:) Jos olen, pahoittelen. Sisareni oli/on ehkä vieläkin Facebookin jossain suomalaisessa caminoryhmässä ja siellä kuulema tulee aika paljon kaikenlaista neuvoa. Se Camino Forumkin on aika ”monipuolinen” tässä mielessä, mutta yleensä sieltä näyttää saavan kyllä apua ja neuvoja nopeasti siinä missä sympatiaakin vaikeuksien hetkellä. 🙂 Nyt en ole enää lukenut sitä niin paljon, muuten kuin viikottaisen topic-postin aiheet vilkaisen.

  • Et siä, höpsö 😄
   Ja jokainen laittaa toki omaan blogiinsa neuvoja ja vinkkejä, niin pitää ollakin, en sitä tarkottanut. Vaan lähinnä just niitä camino-foorumin ehdottomia neuvoja ja arvosteluja jos joku haluaa jotain ”erilaista” ottaa mukaan.
   Kukaan ei ole suoraan minua neuvonut, vastasin kuitenkin henkilökohtaisella tasolla siksi, etten myöskään omaan blogiini halua negatiivisia kommentteja mistään aiheesta. Kysymys ei ollut niinkään oikeastaan toilettivälineistä vaan siitä että jokaisen täytyy saada tehdä omanlaisensa matka. Siihen sisältyy uskonto, rinkan paino, kävelty matka, kantaako rinkan itse vai ei, syömiset, juomiset, kivut ja niihin reagointi jne.
   En itekkään ole kaikkien kanssa samaa mieltä siitä millainen on ”oikea camino”, koska tämä on niin henkilökohtainen asia- mikä siis kenestäkin tuntuu oikealta, omalta. Ja sitten ovat vielä ne yllätysmomentit joille ei voi mitään. Siksi kannattaa pitää tuo ”oikeanlainen camino”- luukku melko väljänä muutoksille.

   Olen saanut oikein hyviä neuvoja sinulta ja ite olen kysynytkin niiden perään ja osan poiminut kirjoituksistasi. Kiitos niistä vinkeistä 😊

  • Niin ja tosiaan tarkoitin niitä neuvoja joita jaetaan nega mielessä. Kyllä sen huomaa jostain kirjoittajista miten vähän alentuvasti suhtaudutaan muihin, vaikka näennäisesti oltaisiin avuliaita. Siellä foorumilla muutamakin tällainen vakivastaaja on.

   Vaikka kyllä kiitän koko sydämestäni sitä foorumia ja luen yleensä innolla ja hyvillä mielin juttuja sieltä ❤️

    • Ja kyllähän sitä tietääkin 😊 Ainakin sen mikä sopi itselle ja mikä ei. Mikä oli tarpeellista ja mikä ei. Mikä oli mukavaa ja mikä ei.

     Odotappa vaan mun listaa 😂

     • Nyt onkin tosi kiva olla pakkaamassa rinkkaa uudelle kävelylle, aion pyrkiä alle 7 kg rinkkaan 😀 Toki mennessä on tuliaisia siskolle ja jotain ”siviilivaatteita” sille ajalle kun ollaan Kammenpyörittäjän kanssa Englannissa kahdestaan. Mutta kävelyyn haluan ultrakevyen rinkan.

 2. Ei antanut vastata enää tuohon samaan ketjuun…

  En taida ihan tuohon päästä minä 😁
  Olen nyt pari päivää kävellyt kymmenen kilsan lenkkejä sen painoisella rinkalla kun se on myös caminolla. Eli tavarat ovat repussa nyt. Tai kaksi tavaraa puuttuu. Kari osti mulle uuden buffin ja pikkulompakon viime kauppareissullaan (kuvista valitsin 😄) joten ne eivät vielä rinkassa ole. Muuten on kaik kasassa.

  Hurjaa 😱

  • Lähteekö kammenpyörittäjä mukaan kävelemään? 😊
   Tuosta piti myös vielä kysyä että kuinka pitkä se Englannin kävely oli? Eli onko samanlainen kuin Camino, että olette koko ajan matkalla?

   • Menen siskoni kanssa, Englannissa on vaikka kuinka paljon erilaisia kävelyreittejä, erimittaisia ja -vaativia. Kammenpyörittäjä lähtee viikko minun jälkeen, laittaa pojan matkaan opiskelijavaihtoon Hollantiin ja tulee sitten Englantiin ja me automatkaillaan muutama päivä ennen paluuta Suomeen.

    Minulle rinkan suhteen oli tosiaan paras oppi se, että mitä vähemmän sen parempi 😀 Siis kevyt on kivaa, kun mennään pitkää matkaa. Mutta en sitä aluksi tajunnut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *