Maastojuoksukengät

image

Tämä nyt ei varsinaisesti vaellukseen liity, mutta siihen treenaamiseen kyllä. Ostin Merrelin All Out Terra Trail- maastojuoksukengät ja on pakko kehua niitä, koskaan en ole tätä aiemmin juossut kivuitta. En tiennyt että se on edes mahdollista.

Jalkasäryt- en tuntenut pienintäkään kipua tai kolotusta. Selkäsäryt- ei tietoakaan. Kävelykin sujui kengillä loistavasti joten ei niillä ole pakko edes juosta 😉

En tietenkään voi luvata että kengät kaikille toimisivat samalla tavalla, mutta jos kärsit juostessa kivuista, ovat nämä popot ainakin kokeilemisen arvoiset.

Kengät toimivat maasto-olosuhteissa hyvin, en liukastellut kertaakaan ja hiekalla pienet kivet pysyivät ”sukkavarren” ansiosta kenkien ulkopuolella. Suuremmat kivet eivät taas tuntuneet jalan alla terävinä ollenkaan ja tuntuma tiehen oli hyvä. Tavallisiin lenkkareihin en maastossa palaisi.

Ainoa miinus niissä on se ettei myyjän mukaan kengillä saa juosta asvaltilla, se pilaa pohjan (Vibram). En tiedä mikä siinä asvaltissa sitten pohjaa pilaa kun kävelläänhän vaelluskengilläkin vaikka missä. En löytänyt ainakaan äkkiseltään aiheesta mitään mikä tukisi myyjän väitettä. Ehkäpä se vaan on yleisesti tiedossa?

No, maastossa on muutenkin mukavampi juosta kuin kovalla asvaltilla joten väliäkö tuolla.

Ensi kerralla lista- tai varusteasiaa. Tai molempia.

5 vastausta artikkeliin ”Maastojuoksukengät

 1. Oliko siis kyse juuri vibramista? MInulla on Fivefingersit, joissa on vibram-pohja, eikä ole käynyt mielessäkään, ettei niillä saisi kävellä asvaltilla ja juoksuunkin ne ovat tarkoitetut. Eihän urbaanissa ympäristössä voi asvalttia välttää.

  • Juu, samat pohjat, myös vaelluskengissä on niitä. Tämä asvalttikielto voi johtua ihan vaan pohjan kuvioinnista. Myyjä sanoi että kaikki muu materiaali käy muttei asvaltti, se kuulemma kuluttaa pohjan nopeasti. Kova hiekka ei sitä tee joten joku se siinä materiaalissa siis on.

   Miehellä on myös noi fivefingersit ja on juossu asvaltilla. Luulen tosiaan että kyse on kuvioinnista. Juoksin tänään jyrkkää rinnettä ylös ja mietin siinä miten hyvin pitää pohja ja samalla tuli mieleen että siitä kuviostahan se varmaan on kyse?

   • Niin varmaan. Kävelin Tallinnassa Fivefingerseillä nyt pisimmät matkat, koko päivän ja vivofitissä oli illalla matkaa noin 11-12 km, se ei ole matkan suhteen kovin luotettava. Eikä tullut mitään hankautumiakaan. Kiva!

    Sain muuten tänään uudet kenkäni, Hanwagit, ovat ihanat! 😀 Kävelin niillä sisällä reissusta paluun jälkeen ja jopa kokkasin ne jalassa. Huomenna menen ulkolluttamaan niitä ja toivon mukaan lähden niillä Englantiin ensi kuussa kävelemään.

    • Hyvät kengät ovat ihanuutta 😍 Varsinkin näin jalkavaivaiselle suorastaan välttämättömyys 🙄

     Minusta ne ”varvastossut” ovat outoja. Enkä kyllä luupiikkikantapään kanssa uskaltaisi kävelläkään niillä. Mutta Karikin tykkää tossuistaan ja huomasin viimeksi kaupassa että katselee ohimennen uusia.

     • Minustakin ne ovat tosi outoja, aikaisemmin ne olivat minusta jotenkin jopa rivoja, vaikken osaa ollenkaan sanoa, miksi muka. Mutta ne ovat vain hassuja minusta, etenkin nuo punaiset.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *