Vaellussandaalit

Jälleen kerran bloggauksen lopussa on lyhyt yhteenveto aiheesta, halutessaan voi siirtyä suoraan sivun alareunaan 🙂

Matkahan ei ole pelkästään 24/7 kävelemistä. Iltaisin vietetään aikaa kukin haluamallaan tavalla. Jotkut kiertelevät varsinkin kaupungeissa katselemassa nähtävyyksiä, jotkut taas lepäävät keräten voimia. Jotkut käyvät kirkossa, toiset juhlivat ja aika moni taitaa viettää aikaansa muiden seurassa keskustellen ja istuskellen jossain. Mutta yhteistä kaikille on se, että jossakin syödään ja silloin ainakin on mukava vetää jalkaansa muutakin kuin vaelluskengät.

Olen vatkannut tätä ”iltakenkäasiaa” ees taas. Alkuun sandaalit olivat ykkösvaihtoehto, sitten repun paino ja tavaran paljous alkoivat mietityttämään ja pähkäilin pärjäisinkö kuitenkin pelkillä varvastossuilla kun ne otan joka tapauksessa suihkua varten mukaan. Jalkani ovat kuitenkin niin luupiikille herkät etten voinut jättäytyä pelkästään varvastossujen varaan, joten ostin eilen sandaalit iltakäyttöön/ kakkoskengiksi. Keen Clearwater CNX M oli merkki ja malli, kauppa josta ostin oli XXL.
Keenit maksavat mielestäni melko paljon, mutta ne ovat kyllä sitten nimenomaan kävelyyn tarkoitetut sandaalit. Jotkut kävelevät ainakin osan matkasta sandaaleilla, mutta minun täytyy saada kokeilla niitä kyllä ensin kotona kunnolla ennenkuin uskaltaisin jotain noin rohkeaa kokeilla. Toisaalta olisi varmaan mukava vaihtaa kesken jokaista matkaa kenkiä, mutta mihinkäs vaelluskengät sitten?

Valinta oli lopulta helppo, sillä kengät tuntuivat todella mukavilta jalkaan. Käyttökokemus voi sitten olla eri juttu. Tästäkin saatte varmaan viimeistään matkan jälkeen kommenttia.
Karin jalan lestiin Keen ei sopinut.

Ostin myös kenkäpussin XXL:stä. Pussiin mahtuvat sekä sandaalit että varvastossut.

Sain äsken Campasimpukalta (CampaCamino blogi) vaihtoehtoiset reitit opaskirjalle. Jos oikein käsitin, näitä saa St. Jean Pied se Portista (SJPP) pyhiinvaeltajien toimistosta, mutta oli mukava saada ne tutkittavaksi jo nyt, kiitos Campasimpukka! Laminoinkin ne jo matkaa varten 🙂
Kyllä se eka ylitys muuten on varsinainen koetinkivi, 27.1 km Pyreneillä. Luulot pois kaikilta heti alkuun, heh…

Kuvassa sandaalit, Campasimpukan meilaamat karttakortit ja kenkäpussi

image

Facebookin sivuilla kerroinkin jo eilen että löin sen saman jo keväällä murtamani varpaan tosi ikävästi ja otan siksi iisisti vielä ainakin tänään. Säikähdin eilen kamalasti kun tuttu kipu levisi varpaaseen, mutta nyt ainakin tuntuisi siltä ettei se murtunut uudestaan. Kiitos Luojalle! Tässä on nyt ollut taas ihan kiitettävästi harmia kropan kanssa muutenkin.

Lyhyesti:
Ostin Keenin sandaalit, Clearwater CNX M, XXL- kaupasta. Normaalihinta kruunuissa oli 1200 kr, nyt 699 kr. Suomen XXL:ssä hinta on 99,90 €

2 vastausta artikkeliin ”Vaellussandaalit

  1. Juuri sieltä toimistosta niitä etappipapereita saa ja matkan varrelta joistakin albergueistakin. Minun ensimmäinen kopioni hajosi alkumatkasta, kun otin sitä sateessa esille, mutta otin myöhemmin uuden jostain matkan varralta. Alkutoimistosta saa myös isomman arkin, jossa on lueteltu aukiolevia (ilmeisesti vuoden mittaan ajankohtaisia settejä) albergueita ja niitten yhteystietoja ja tietoja paljonko vuodepaikkoja on jne. Se paperi on niin huonossa hapessa, ettei siitä taida olla kopioitavaksi enää. 😀

    Tiedättehän, että Napoleon-etapilla voi yöpyä puolivälissä, siellä on albergue, jonne voi käsittääkseni varata paikatkin etukäteen ja se jakaa ensimmäisen osuuden helpommaksi? Mutta uskon, että jos sää on hyvä, se on kyllä hyvin käveltävissä yhdessä päivässä Roncesvallesiin asti. Meillehän se ei ollut mahdollista kevään lumitilanteessa, vaan kävelimme toista reittiä.

    • Harkittiin tosissaan sitä Orissonia, mutta halutaan säästää niitä ekstrapäiviä myöhemmälle kuitenkin 🙂

      Mä tosiaan laminoin heti noi kortit 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *