Matkaliput taskussa!

Jos haluat nähä vain matkasuunnitelman lyhyen version, siirry suoraan blogikirjoituksen loppuun. Muille tiedossa höpinää ja jaarittelua 😉

Jälleen kerran kaikki alkaa tuntumaan todellisemmalta. Nyt on matkat ja ne muutamat tarpeelliset majoitukset tilattu. Mahanpohjassa kutittelee mukavasti, mutta samalla huolettaa vieläkin kipeä selkä ja ajatukset sinkoilevat sinne tänne. Vielä on hankittava sitä sun tätä, hepatiittirokotuksista kaksi on saatu, mutta onko jäykkäkouristusrokote voimassa? Ostanko sandaalit vai jotkin muut kengät iltakäyttöön ja minkä kevyen ja helposti pestävän asun otan ilta-asukseni? Mitä tarvitsen oikeasti mukaan? Ja mitä taas HALUAN mukaan, tarvitsin tai en.
Olen myös miettinyt- uskokaa tai älkää- kauneudenhoitojuttuja. Tällaiset asiat eivät olleet ensimmäinen huolenaiheeni, mutta nyt nekin jutut ovat nousseet pintaan. Olen keksinyt joitakin hyviä ratkaisuja joista osan saatan jopa esitellä omana artikkelinaan. Älkää kuitenkaan käsittäkö väärin, turhamaisuuteni on vielä hallinnassa  ja kyse on oikeasti melko pienistä jutuista.
Tiedän että on ihmisiä jotka hymähtävät tässä vaiheessa. Halusin kuitenkin kertoa että tällaisellekaan matkalle ei ole pakko lähteä vain aurinkorasvapurkki repussa. Ja mikä on siis ihan fine vaihtehto sekin.

Mutta matkalippuihin.
Monet pohtivat luonnollisesti ensin vain itse kävelyä, kunnes jossain vaiheessa on ajateltava myös miten pääsee sinne mistä haluaa vaelluksensa aloittaa ja miten pääsee vaellukselta pois. En tiedä aloittaako kovin moni suomalainen matkaansa Pariisin kautta, mutta monet muut niin tekevät ja meillehän se oli itsestäänselvyys kun toinen koti niillä kulmilla on. Lähden siis Pariisiin jo ennen vaellusta.

Nähtyäni elokuvan ”The Way”, halusin matkata minäkin junalla St, Jean Pied de Port- nimiseen paikkaan josta Pyhiinvaelluksemme alkaa. Mietimme kuitenkin lentojen nopeutta ja helppoutta ja pähkäilimme asiaa suuntaan ja toiseen. Jätin kuitenkin kaiken viimekädessä mieheni hoidettavaksi ja näin matka olikin pian tilattu. Meillä mies on vaan se taitavampi matkanjärjestelijä.

Sain kuin sainkin junamatkani- yhteen suuntaan.
Junamme Pariisista Bayonneen menee viisi tuntia. Matka on noin 800 kilometriä, joten ihan suhteellisen nopea juna on kyseessä.
Bayonnessa syömme lounaan ja astumme toiseen junaan joka vie meidät St. Jean Pied de Portiin. Matka kestää tunnin ja olemme perillä iltapäivällä. Ehdimme siis hyvin hoitaa päivän aikana matkan alkuun kuuluvat asiat pyhiivaeltajien toimistossa ja nauttia illasta kaupungista jossa pyhiivaeltajat ovat isossa osassa.

St. Jeanissa nukumme yön keräten voimia Napoleonin reitille (toivottavasti ilmat sallivat) Pyreneitten yli. Tämä majoitus on jo varattu, nukumme ensimmäisen yön neljän hengen huoneessa. Halusimme heti päästä tunnelmaan mukaan, yhteismajoitukset tulevat olemaan se missä suurimman osan ajastamme vietämme.
Nythän minulle tuli mieleen että en ole ajatellut tuota yöpukuasiaa kuin ohimennen. Joku yövaate pitänee ostaa…

Matkaan- siis tarkoitan itse kävelyyn- olemme varanneet 35 päivää. Opaskirjamme matka kestää 33 päivää joten meillä on siis varattuna kaksi ekstrapäivää kävelyyn tai halutessamme kaksi spessuyötä johonkin matkan varrelle. Näillä mahdollisilla öillä annetaan tarvittaessa jaloille lepo kävelystä ja katsellaan nähtävyyksiä, nautitaan toistemme seurasta ja piiloudutaan muilta vaeltajilta jos siltä tuntuu/ vaihdetaan porukkaa jonka kanssa kävelllään mahdollisesti suunnilleen samaa tahtia. On kiva päästä tutustumaan mahdollismman monen tarinaan ja nähdä uusia ihmisiä. Mutta se miten kaksi ekstrapäivää käytämme, selviää matkan varrella.

Perillä Santiagossa vietämme yhden yön ja tämä hotelli on myös jo varattu. Yritämme ajoittaa saapumisen aamuun niin että saamme viettää aikaamme rauhassa myös tässä kaupungissa.
Seuraavana aamuna lennämme Madridiin, jossa syömme lounaan ja kiertelemme päivän keskustassa ennenkuin lennämme kotiin Pariisiin. Madridissa on hyvä metroyhteys lentokentältä keskustaan, joten luppoaikaa ei kannata viettää kentällä.

Pariisissa olen vielä hetken ennen Ruotsiin palaamista jolloin saamme nauttia rauhassa toisistamme matkan jälkeen. Tulee varmasti tarpeeseen ihan vaan kaksistaan nyhjäily. Mutta nyt matkakuume nostaa päätään kovin ja kaikki tuleva- niin ilot kuin matkan rasituksetkin, tuntuu kovin jännittävältä ja jalka vipattaa jo tien päälle.

Vielä pitää kuitenkin malttaa. Phuuh.

Lyhyesti:
Lento Tukholma- Pariisi
Aikaa Pariisissa
Juna Pariisi- Bayonne
Juna Bayonne- St. Jean Pied de Port
Yö alberguessa St. Jean
Kävely 35 päivää
Yö hotellissa Santiago de Compostela
Lento Santiago- Madrid
Puolipäiväturistina olemista Madridissa
Lento Madrid- Pariisi
Aikaa Pariisissa
Lento Pariisi-Tukholma

10 vastausta artikkeliin ”Matkaliput taskussa!

 1. Olipa kivaa löytää blogisi! MInäkin postasin otsikolla Menolippu taskussa; lennämme mieheni kanssa Burgosiin syksyllä ja siitä junalla vaelluksemme lähtökaupunkiin Burgosiin. MInäkin mietin sadeviittaa, -säärystimiä ja muita varusteita ja luen kaiken eteen sattuvan. MEille tämä on ensimmäinen pitkä vaellus ikinä, joten vähän jännittää, miten kunto kestää

  • Pitääkin tulla lukemaan minunkin sinun sivujasi 🙂
   Minullekin tämä on ensimmäinen pitkä vaellus, kävellyt olen kyllä aina.
   Ostettavaa ja mietittävää riittää 😀

 2. Odotan mielenkiinnolla kosmetiikkapostaustasi! Kiva, että teillä on iltapäivä aikaa siellä alkupisteessä, SJPP on mukava pikkukaupunki kierrellä ja päästä tunnelmaan. 🙂

  Minulla tuli mieleen, että haluaisitko kopion siitä toimistosta saatavasta etappiluettelosta? Sen jaotus on vähän erilainen kuin tuon sinulla olevan oppaasi ja minulla ainakin kesti vähän aikaa ymmärtää, että vähän jaotuksia muuttamalla päivien luonteet muuttuivat oleellisesti. Esim. vähän eri jaotuksilla ylämäet sijoittuivat päivän alkuun lopun sijasta jne. Ja majoitukset osuivat vähän pienempiin kyliin isompien sijasta. Sitä piti opaskirjan etappeja ikään kuin lukkoon lyötynä, vaikka jaotuksia on yhtä monta kuin oppaitakin ja sitten vielä jokaisen kävelijän oma, lopullinen etappien jakautuminen. Voisin ottaa sinulle uuden kopion ja lähettää, niin voisit halutessasi tutkailla reittiä siltäkin kantilta.

  • Hei ehottomasti haluan, kiitos kun tulit aatelleeksi tuota! 😊 Laitatko sen sähköpostissa? Onkin mukava päästä etukäteen vertailemaan reittejä, vaikkakin luulen että jalat ovat viime kädessä (hmmm 🙄 Jalat kädessä?) ne jotka reitistä päättävät 😂

   Teen kosmetiikkapostauksen sitten kun kaikki tarvittava on koossa. Mies löysi minulle juur uuden pussukankin, se on jo kolmas… Hän ei tiennyt että olin jo ostanut ensimmäisen tilalle (oli huono) uuden joten nyt pitää vielä nähdä sekin pussi ennenkuin päätän mihin edes ne kosmetiikkani laitan 😜

   *ompahan hymiöitä 😁

   • Kokeilen skannaamista, kunhan rohkaistun, muuten saan kopion ensi viikolla, kun Kammenpyörittäjä menee töihin ja voi siellä ottaa skannauksen.

    En muista oliko luettelossasi jo irrallisia s-koukkuja, yksi tai kaksi on hyvä olla, sellaista kokoa, että saa vaikka suihkukaapin oven yläreunaan, jos ei ole yhtään koukkua. Monesti ei ole, tai ne ovat sellaisessa paikassa, että vaatteet kastuu, jos niihin ripustaa mitään.

    • Kiva juttu!

     On tuo koukku ollu mielessä, mutta kun kosmetiikkalaukuissa on koukku niin unohdin koko asian. En ajatellutkaan vaatteita, hyvä pointti!

     Hei, sellainen kysymys että millasia yövaatteita naiset ja miehet käyttivät albergueissa? Tämä tuottaa nyt päänvaivaa…

     • Nyt jo lähetin sinulle postia siihen gmail-osoitteeseen, jonka löysin toisesta blogistasi, toivottavasti se on käypä.

      Yöasuina näkyi ihan kaikenlaisia asuja, monet nukkuivat ihan perinteisissä pyjamissa, naisilla oli pitkiä yöpaitojakin. Monilla oli jonkunlaisia trikoopaitoja ja -housuja, minullakin. Välillä oli viileääkin.

 3. Tulivat perille, kiitos 🙂
  Pitää miettiä vielä tuota yökkäriasiaa. Jotain hyvin kevyttä kuitenkin kannettavaksi.

 4. Hola ☺ Suunnittelen juuri matkaa Pariisista StPJ junalla. Muistatko paljonko junalippu maksoi?

  • En muistanut kun mies hoiti kaiken, mutta kysyin juuri ja hänellä tieto oli vielä hallussa 🙂
   Pitää muistuttaa että aivan kuten muuallakin, lippujen hinnat voivat vaihdella eri päivinä.

   Pariisi Bayonne 5/8/16 klo 07:25 – 12:32, liput kahdelle 134,00€
   Bayonne – SJPP klo 14:55 – 15:54, liput kahdelle 20,20€

   Eli yhteensä 154,20€, yhden ihmisen matka siis 77,10€
   Takaisinhan tulimme lentokoneella.

   Oikein ihanaa matkaa sinulle! Bloggaatko aiheesta? On mukava kuulla muidenkin kokemuksia matkasta. Ite yritän nyt avata pienillä päiväkirjamerkinnöillä tuolla blogin feissari-sivujen puolella 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *