Sadeviitta vaellukselle

image

Olen vuosia harrastanut kerrospukeutumista ja omistanut hyvän takin ja housut joilla olen mennyt lumessa, vesisateessa ja tuulessa, alta vaatteita vähentäen tai lisäten ilmojen mukaan. Nyt halusin kuitenkin kokeilla sadeviittaa ja olenkin ollut todella tyytyväinen valintaani. Tosin kokeiluita ei ole kovin montaa, mutta en nyt haluaisi hyvistä ilmoista valittaa 😉

Sadeviittani on hihallinen ja hupullinen, ja se on tehty niin että isokin rinkka menee sujuvasti viitan sisään.

image

Tässä kuvassa hihat ehkä erottuvat paremmin.
Viittaa olen käyttänyt keväällä myös kovalla tuulella kun päälläni oli vain fleecetakki. Koska helmaa riittää leveyssuuntaan, ei viitta hiostanut vaan lämmitti tuulta vastaan mukavasti. Tosin tunnen kyllä itseni käveleväksi teltaksi, mutta onpahan mukava vaate niinä aamuina kun edellisen päivän suolainen ruoka turvottaa, heh.

image

Viitta yltää noin puoleen väliin säärtä. Säärisuojat ovat siis mukava lisä suojaamaan viitasta valuvaa vettä kovalla sateella.

Viitassa on taskun aukot jotka avautuvat ”väärään suuntaan” ja siksipä alkuun ne tuntuivatkin hassulta. Tämä kuitenkin suojaa alla olevia vaatteita sateessa niin ettei vesi valu sisään ”taskusta”.

image

Viitan takana on heijastin, tämä olikin yksi tärkeä ominaisuus viitassa. Edessä tosin ei ole heijastimia, sitä varten minulla on otsalamppu.

2 vastausta artikkeliin ”Sadeviitta vaellukselle

    • Ongelma näissä ”mistä ostettu ja paljon maksoi”- jutuissa on se että osan tavaraoista on ostanut mieheni. Jä hänhän ei takuulla muista mitä mikin on maksanut 😀

      Meillä on Ranskassa pari eri ketjua joista tavaroitamme ostamme. Toinen on Ruotsissakin käytössämme oleva Decathlon, josta tämä viitta on. D on edullinen ketju, vähän kuten XXL josta muuten ostan paljon myös tavaraa.

      Viitta on Decathlonista, hintaa en tiedä ja säärystimet ovat XXL:stä enkä valitettavasti muista hintaa :/ mutta kuvasta varmaan erottaa mitkä säärystimet ovat ja voi löytyä sitten ihan netistä hakemalla tuo hinta. Jos oikein muistan, esittelin ne kyllä jo aikasemminkin jossain päivityksessä???

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *