Vaellusopas Caminolle + vaeltajan passi

image

Aika monen rinkassa Caminolla taitaa kulkea tämä John Brierleyn opas St.Jean- Roncesvalles- Santiago – The Way of St. James.

En osaa sanoa kuinka hyödyllinen kirja tulee itselleni olemaan, mielipiteitä sen hyödyllisyydestä olen lukenut monia. Mukaani opus kuitenkin lähtee ja mielenkiintoista sitä on ollut selailla. Osa matkaahan kuitenkin on myös  siihen valmistautuminen ja matkasta haaveilu ja sen pohtiminen.

Kuvassa on myös Credencial, eli pyhiinvaeltajan passi johon kerätään leimoja matkan varrelta. Ilman credencialia ei ole asiaa majapaikkoihin jotka on tarkoitettu vain pyhiinvaeltajille. Leimoja kerätään yksi-kaksi/ päivä.

Meidän passimme tilattiin Ivarilta (keskustelufoorumi pyhiinvaeltajille, englanninkielinen) Santiagosta. Passeja saa myös paikallisilta seuroilta eri maissa ja käsittääkseni myös joistain toimistoista matkan varrella.

Kirjaa ja passia varten ostin vesitiiviin pussin urheilukaupasta, materiaali on napakkaa muovia. Sulkemismekanismi on nerokas, mutta hieman raskas avata ja sulkea. Ensin pussi suljetaan kuten minigrip-pussi (ja tämähän saattaa joskus olla myös hankalaa) ja pussin suu taitetaan kaksinkerroin tuon mustan tarraläpän alle. Tarra taas puolestaan on erittäin napakka ja pitää kyllä näin ollen pussin kiinni jopa ehkä avatessa liiankin hyvin 😉 Haluan kuitenkin että kirja ja passi ovat suojassa kosteudelta ja rypistymiseltä- pussin positiiviset puolet voittivatkin siinä olevat pienet ärsyttävät hankaluudet.

 

 

 

 

 

 

5 vastausta artikkeliin ”Vaellusopas Caminolle + vaeltajan passi

 1. Meillä oli juuri tuo kirja ja se oli oikein hyödyllinen, kuten olen kehunutkin. Melkein kaikki tiedot majotuksista tai muista asioista, joita me satuimme käyttämään, piti kyllä paikkaansa. Joku reittiosuus oli tietyön takia erilainen, vaikka kyseessä oli uusin painos ja tietyö ilmeisen pitkäkestoinen, muttei sekään ollut mitenkään vaarallista. Minä en oikein perustanut kaikista osista kirjaa, niistä reflection-osista, mutta sisareni piti niistäkin.

  Me ostimme passit sieltä SJPP:sta aloitustoimistosta ja sieltä saatu sopivan kokoinen pussikin kesti koko matkan, siihen mahtui tuo opaskirjakin.

  • Mukava kuulla että tykkäsit kirjasta 🙂 eräässä You Tube- filmissä kaveri poltti sen Finisterrassa hyvinkin vihaisena 😀

   Olen ollut selästäni tosi huonossa kunnossa, on ollut aikaa lärätä kirjaa vähän enemmän. Ei tuota kuitenkaan lukemalla lue, kyllä se pitää aina reitin edellisenä päivänä katsella läpi kukin osuus.

   Sen tiesinkin että St. Jeanista passeja saa, mutta tilattiin varmuudeksi Ivarilta. Voi olla että hankin kuitenkin toisenkin.
   Suomestakin joltain yhdistykseltä taisi saada passeja?

   • Niin taisi olla, että joku Pyhän Jaakon yhdistys tms. niitä myy. Ainakin tuollaisessa millainen meillä oli tilaa leimoille oli tosi reilusti, olisikohan ollut 60 tai 80 paikkaa, joten jos haluaa jo alkumatkasta ottaa kaksi leimaa päivässä niin mahtuu aika kivasti. Monessa paikassa on niin kauniita leimoja, että niitä alkaa haluta kerätä, vaikkei aina olisikaan majoitus mistä sen ottaa. Esim. Leonin katedraalista sai tosi hienon leiman, pyysi vaan siitä lippuluukulta, vaikkei maksaisi sisäänpääsymaksuakaan. Samoin voi pyytää albergueista, vaikkei just niissä yöpyisikään. Kahviloissa on myös ja pensioneissa ja hostelleissa.

     • Muistin väärin, se oli Pamplonan katedraali, josta saimme hienot leimat! Leonissa emme niitä kysyneet, kun kävimme katedraalissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *