Rinkan pakkaamisesta

Olen lukenut paljon erilaisia vinkkejä siitä mitä Caminolla kannattaa/ saa/ ei pidä/ täytyy tehdä. Yksi tällainen keskustelu koski kahisevia ja rapisevia pusseja. En siis halua olla itse se joka ärsyttää muita viiden aikaan aamulla rapisuttamalla muovipusseja ja nyssäköitä rinkkaan pakatessani. Ensinnäkään, en halua lähteä viideltä matkaan jos vain saan unta tätä pidempään muiden rapinalta, toisekseen, minulla on kahisemattomia pusseja vaatteilleni.

Tulen pakkaamaan vaatteeni näihin pusseihin joita kuvissa näkyy. Vihreä pussi kuvassa tosin on ”pyykinpesukoneeni”, Scrubba, mutta siinäkin voi tarvittaessa säilyttää vaikkapa likapyykkejä jos sellaisia syystä tai toisesta kerääntyy. Pienellä vaatevarastolla tämä tosin ei ole toivottavaa.

Näitä säilytyspusseja myydään urheilukaupoissa ja pusseja löytyy myös rapisevina, tarkkana siis. Jos tietää lähtevänsä viideltä matkaan, ainakin silloin kahisevat rapsupussit ja muovipussit kannattaa unohtaa.
Pusseja saa vesitiiviinä ja ilman ja niitä on myös eri kokoisia ja eri värisiä. Itse laitan erilaiset vaatteet eri värisiin pusseihin, näin juuri tietyn vaatteen kaivaminen rinkasta ei aiheuta koko rinkan tyhjentämistä.

Alemmassa kuvassa olen työntänyt muut pussit tämän sinisen sisään näyttääkseni miten pussi suljetaan. Oikeasti pusseista saa todella tiiviin ja pienen paketin, nyt jätin pussiin tilaa. Pussia rullataan/ käännellään taitoksille puristamalla samalla ilmat pussin sisältä pois. Lopuksi suljetaan klipsi. Helppoa ja mahtuu pieneen tilaan, on suojattu kosteudelta ja vaatteitten tunnistaminen on helppoa. Säästyy aikaa ja hermoja.

Tällä hetkellä minulla on kaksi oranssista pussia alusvaatteille, violetti ja sininen pussi muille vaatteille (esim. puserot toiseen ja housut toiseen), mutta taidan tarvita vielä pari pussia llisää. En ole vielä ajatellut pakkaamista kovin paljoa, mutta kohta sitäkin pitää harjoitella valmiiksi edes kerran. Rutiinia siitä tulee kyllä sitten Caminolla, heh.

image

image

Treenaamisesta: Satutin selkäni ja olen nyt saikulla kunnon treeneistä kunnes helpottaa. Pientä kävelyä voin tehdä, kiitos hyvien lääkkeitten. Takapakki ei ollut tervetullut, mutta minkäpä näille aina voi. Ehkäpä jo viikonloppuna uskallan pidentää taas matkaa ja palata ensi viikolla juoksemaan ja salille.

Ensi viikolla on myös ensimmäinen käynti sydänlääkärillä.

 

2 vastausta artikkeliin ”Rinkan pakkaamisesta

 1. Minullakin oli noita ilmat-pois-pusseja, toinen kävelyvaatteille, toinen siviilivaatteille. Äkkiä hoksasi, että kun puristi pussia reisien välissä ja kävin pussin päälle polvilleen ja samalla rullasi pussin suun kiinni, sai tosi pienen tiiviin paketin aikaan. Nuo pussit olivat aivan erinomaisia. Scrubbasta tosiaan luovuin heti alkumetreillä. Toivottavasti se on sinulle oikein hyödyllinen.

  Sen minkä me olimme albergueissa, eivät ne kahisevat pussit olleet mitenkään ongelmallisia muilla. Kaikenlaista pakkausääntä tulee, ei sille mitään voi, vetoketjuja auotaan ja suljetaan, makuupussin tunkeminen omaan pussiinsa on yllättävän äänekästä, klipsien kiinnilaittaminen tekee pienen äänen jne. 😀

  Pikaista toipumista selkäongelmista!

  Minä olen nyt kävellyt sellaista 10-12 km päivässä ja tällä viikolla on ollut meillä ihan hellettä. Ilman kantamustakin on ollut kyllä melkoisen lämmin olo kävellessä, alan olla sitä mieltä, että meillä oli siskoni kanssa ihan parhaat säät! Nyt olisin mielelläni testannut paria sadevarustetta, mutta ei ole satanut.

  Onko sinulla jo se sadeviitta, muistelen, että harkitsit sellaista, jonka alle rinkkakin menee? Minäkin ehkä ottaisin nyt sellaisen, mutta ehdottomasti sellaisen mallin, jossa on kunnon hihat ja niissä mansetit. Ei siis sellainen väljä malli, jossa on vain käsien aukot, muttei oikeaa hihaa. Sellaisissa ihmisten viitan alla olevat vaatteet näyttivät kastuvan, ne lepattivat kovasti tuulessa jne. Eli sellainen pitkä takkimainen malli kunnon hihoilla, hupulla ja tilalla rinkalle näytti hyvin käytännölliseltä. Tosin sen pukemiseen esim. tuulella tarvitsi kyllä apua, mutta sitähän sinulla on aina lähellä.

  • Kiitos, itsekin toivon toipuvani pian. Eilen selkä paheni, näin pahana se ei ole ollut vuosiin. Minullahan on sellainen noidannuoliongelma selässä, ollut jo 15-vuotiaasta kun satutin selkäni. Poika vei koiran tänäkin aamuna ulos kun en pääse kävelemään kuin tuskan kanssa muutaman metrin kerrallaan. Odotan lääkkeitten vaikutusta tässä että pystyn nousemaan edes syömään. Onneksi tämä on yleensä kolmessa päivässä ohi/parempi.
   Satutin siis salilla selkäni mutta sillä kyllä käveli. Juostessa sitten selkä alkoi kramppaamaan ja paheni pikkuhiljaa kunnes olin täysin rampa eilen päivällä.

   Sellaista.
   Noista rapinoista. Kyllä voin uskoa että jos itse haluaa nukkua, päivä toisensa jälkeen viiden aikaan rapisevat pussit voivat olla väsyneenä kamalin ääni maailmassa. Näin ovat monet asiaa kommentoineet 🙂 Itsehän pomppaan aamuisin hyväntuulisena ylös heti kun silmät aukeavat, mutta en halua olla muille se ärsyke.
   Mutta varmasti aamuisin ääntä tulee, muita huomioivasti voi tosin sitten ottaa jo illalla huomioon pakkaamisessa tietyt asiat ja rapistella mahollisimman vähän.

   Scrubbaa en ole edes kokeillut vielä 🙈Toivon käyttäväni sitä pesukoneitten sijaan, katsotaan.

   Seuratessani teidän caminoanne olin kyllä sitä mieltä että ilmanne olivat kamalat ja näin ajattelen yhä 😂 Valitettavasti huonot ilmat ovat nyt jatkuneet, saa nähdä tallaammeko mekin sateessa. Itse toivon mielummin lomailmoja, vaikka suunnaton helle voi olla toki raskas. Sitten kävelemme vain ilmojen sanelemana, onhan siinä päivä aikaa. Ja ulkosalla voi nukkuakin jos paikkaa ei löydy enää myöhemmin alberquesta, jos on lämmin ja sateeton kesäyö 😊

   En ole kuitenkaan oikeasti ole ilmoista huolissani, en koskaan ole. Ne ovat mitä ovat ja itseään siinä kiusaa jos alkaa ilmoja harmitella. Voin todeta että olisi mukavampi jos ei sataisi näin paljoa/ ei olisi 40 asteen helle tai sanoa että onpas kuuma, mutta en koskaan oikeastaan valita ilmoista. Niille kun ei kukaan voi mitään.

   Juuri sellainen sadeviitta minulla on, tosi hyvä onkin 😊 Hihat, huoppu ja tila rinkalle. Olen pitänyt sitä kylmällä tuulellakin ja oli mukava kun alla oli pelkkä pitkähihainen paita.

   Mukavia kävelyhetkiä sinne! Ilmat ovat kyllä nyt hellineet meitä (toisin kuin esim. Ranskassa ja Espanjassa). Kesä on kyllä ehdottomasti lempiaikaani 👌🏻

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *