Kengät + sukat

Päivitin kenkä/ vaateosastoon Karin kengät http://tanjancamino.munblogi.com/vaatteet-ja-kengat-caminolle/

En ole oikeasti tajunnutkaan aiemmin kuinka tärkeät kapineet ne kengät oikeastaan ovatkaan. Paljon kävelleenä ja jalkavaivaisena olen kyllä tiedostanut että lenkkarini täytyvät olla tietynlaiset, mutta muut kenkäni olen sitten valinnut ennemminkin ihan muunlaisin perustein. (Siksipä kaapissani onkin ollut kerran käytettyjä kenkiä ja laastareita niiden kyytipojaksi. Saattaapa olla että tulevaisuudessa harkitsen hyvinkin tarkkaan uusia kenkäostoksiani.)

Mutta mitä tulee nyt jo sisäänajettuihin vaelluskenkiimme, olemme Karin kanssa olleet hyvin tyytyväisiä molemmat omiimme.
Karilla oli aiemmissa kengissään melkoisen ikävää rakkulaongelmaa päkiöissä ja teippi kuului osana retkeilyvarustukseen. Näiden Lowan kenkien jälkeen teipit on saanut heittää kaapin perälle: rakkosaldo nolla. Muutos hänellä kenkien vaikutuksesta jalkoihin on ollut siis vieläkin dramaattisempi kuin minulla.

Sitten sukka-asiaan.
Mieheni toi minulle viime viikolla Ranskasta kuvassa oikealla näkyvät sukat. Sukissa on kaksi kerrosta jo itsessään (vrt. Tuplasukka) ja odotukseni olivat Karin kehujen jälkeen kohtalaiset. Vaan kuten aavistelinkin, olin jo löytänyt itselleni parhaat sukat omiin jalkoihini ja kenkiini.

Vasemmalla näkyvät sukat ovat ne XXL-kaupan sukat joista aiemmin jossain päivityksessä mainitsin. Valitettavasti muistin hinnan väärin, olen ostanut niin monia sukkia. Hinta taisi olla 170-190 kr/ kpl ja merkki oli Chevalier (Half Terry Boot Socks Merino wool). Ne ovat yksinään käytettyinä minulle parhaat. Kari käyttää näitä kuvassa näkyviä kahtia sukkia yhdessä, joten luonnollisestikin on selvää että hänellä on kengissään tilaa enemmän kuin minulla.
Kahden sukan systeemi ei sitten lopulta sopinut itselleni: jalkojeni turvotessa kengät alkoivat tuntumaan ahtaalta, vaikka niissä tilaa olikin (ei nyt kolmelle sukalle kuten Karilla on, johtuen jalkojen vaatimasta tilasta kengissä myös leveyssuuntaan). Tuplaversiot myös menivät tiettyjen varpaitten väliin ja sekös oli ärsyttävää, välillä kaikki huomioni meni täysin ja kokonaan vain varpaisiini… siinä eivät musiikit tai linnunlaulut enää auttaneet. Kun kokeilin pelkästään tuota Chevalierin merinosukkaa, ymmärsin että olin lähtenyt kokeilussani väärin perustein liikkeelle (oletuksena kaikkien kehuma tuplasukka), mutta ehkä ostanut myös tuplasukille puoli numeroa liian pienet kengät (sillä tuet eivät olleet tietenkään mukanani kun ostin kenkiä, heh).

image

Ostin myös sadeviitan kaveriksi sadevaatteet säärille. Hintaa en muista tarkkaan, mutta noin 40 euroa se taisi olla? Luovuin itsellenikin yllätyksenä sadevaate-ajatuksesta ja siirryin viittaihmiseksi. En ole katunut tätä päätöstä, mutta sääreen valuva vesi saattaisi alkaa jossain vaiheessa ärsyttämään ja siksi ostoslistalleni tulivat säärystimetkin, Karillahan ne jo olivatkin. En ole kokeillut vielä säärystimiäni, onneksi ei ole ollut kummoisia sadeilmoja.

Harjoitukset jatkuvat normaalisti ja ensimmäinen aika sydänlääkärille tuli kesäkuulle. Siinäpä nämä varuste/harjoittelu-uutiset tällä erää.

4 vastausta artikkeliin ”Kengät + sukat

  1. Säärystimet ovat hyvät myös silloin, kun ei sada, mutta tiet ovat kuraiset. On kiva suojata housunlahkeet ja osan kengistäkin. Moni näytti kävelevän aivan kaikenaikaa säärystimien kanssa, ihan perille asti, vaikkei silloin enää satanut. Minua harmitti, että omani roikkuivat eteisen naulakossa.

    • Käteviltä vaikuttavat kyllä. Itseäni sateessa harmittaa vain kaksi asiaa: jo lapsena ärsytti sadetakista jaloille valuva vesi ja sitten myöhemmin aikuisena kun sain silmälasit- nousivat pisarat linssillä ykkös-inhokiksi sateella. Käytinkin vuosia lähinnä vain piilareita, mutta nyt en ole taas vuosiin käyttänyt kuin laseja.

      Mitä sinä ne säärisuojat sinne eteiseen jätit 😂?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *