Salilla, käsipäivä

Tänään olen kävellyt vain sen minkä koira on vaatinut.
Vasemman jalan (mysteerikipujalka) jänteissä on jotain outoa. Jänteet ovat olleet nyt muutaman kerran milloin mistäkin kohtaa nilkasta alaspäin kipeät pitkien kävelyitten jälkeen. Viime yönä valvoin taas aaltomaisten kipujen kanssa ja otin lopulta tulehduskipulääkkeenkin. Ärsyttää. Kotona toki voin levätä jalan kanssa, mutta caminolla pitää vain jatkaa aamulla matkaa huono yö tai ei, jalkakipujen kanssa tai ilman. Kuinkas kauan niitä särkylääkkeitä saikaan syödä? Ei vaan.

Ortopedi kyllä kirjoitti Naproxen Mylan 500 mg kuurin jos jalka tulehtuu uudelleen, mutta menin sitten lukemaan käyttöohjeet ja ennenkaikkea ne ”voi aiheuttaa”- kohdat. Eihän tuollaisia voi syödä… Ja toistaiseksi kipu on mennyt pois pienellä levolla.

Voivatko jänteet voimistua? Tai tottua rasitukseen? Kuulostaa hölmöltä näin kirjoitettuna. Mietittynä se ei tuntunut yhtään hassummalta ajatukselta. Jännejumppa.
Sekin ärsyttää kun jalkojen ongelmien piti poistua niiden ortopedin määrämien tukien myötä. Vaikka voihan se toki olla että ehkä nykyihmistä ei ole tarkoitettu kävelemään pitkiä matkoja.

Onneksi olen tyytyväinen vähään ja unohdan helposti kaiken ikävän. Muisto kivuista suututtaa nyt kirjottaessa, mutta oikeasti äsken oli ihan hyvä salitreeni. Pissiksetkään eivät suuremmin tänään ärsyttäneet kun muisti tuijottaa tyhjyyteen. Mun sali-ilme.
Mutta jotta urheilu ei olisi millään tavoin liian helppoa, täytyy todeta ettei olkapääni (jonka salilla olen vaurioittanut) kiertäjäkalvosin –vaimikäseoli- ole edelleenkään kunnossa. Olkapää kärsii rinkan kantamisesta ja nyt pitäisi vahvistaa sitten jotenkin sitä. Kun aina vain tietäisi mikä kipu on korjaavaa ja mikä ei.

Jos jalka on huomenna kunnossa, kävely jatkuu. Jos taas se ei ole kunnossa, salilla on jalkapäivä.
**************************
Luovuin keinotekoisista palkkareista sun muista jauheista lyhyen kokeilun jälkeen muutama vuosi sitten. Maitokin ajaa saman asian näin amatööriurheilussa ja toisekseen, minulla ainakin on salin jälkeen nälkä. Kyllä tämä näky houkuttaa ainakin itseäni enemmän kuin veteen sekoitetetut jauheet.

Mun ”palkkari”: Salaatti, rahkaa mansikoilla ja vihannesmehu.

image

3 vastausta artikkeliin ”Salilla, käsipäivä

 1. Kyllähän jänteitä voi vahvistaa,siis ympäröiviin lihaksiin vaikuttaa,m u t t a mulla ainakaan akillesjänne ei ole toipunut,vaikka olen tehnyt kovasti töitä…En halua tietenkään masentaa millään lailla sua
  Asia 102; mä en oo käyttäny noit ”palkkareita ikuna,siis muita kun noita ruokajutskii.Mut joo enhän oo mikään pro ;)Uskon ihan vaan syötyyn ravintoon en mihkään `litkuihin`
  Kiertäjäkalvo-vai mikä se oli ,niin varmaan kandeis lepuutta ja syödä tulehduskipulääke`kuuri`.Osta apoteekasta vatsan suojalääkettä,ettei se nyt ala kärsii ! Tsemppii !!

  • Ny sää kyllä masensit mua 😛
   Mä jo toivoin että ne vaan luovuttais kun huomais ettei toi nainen luovuta 😉 Mulla tosiaan sellasta jännetuppitulehuskipua niissä.

   Toi kiertäjämikälie on ainakin vuoden vanha juttu jo. Mun veli- se fyssari- neuvo kyllä hyvin ja teinkin niitä harjotteita ja lepäsin silloin salilta niin etten saanut mentyä enää oikein takaskaan 😀
   Nyt huomasin vaan että ilmeisesti rinkan nauha jotenkin ärsyttää sitä, painoahan olkapäille ei juurkaan tule hyvässä rinkassa. Ei tajua. Mutta kyllä mä pärjään, valitan nyt vaan IHAN kaikesta, ettei sitten reissussa tartte 😀

  • Ai niin, noista palkkareista. Jutan juttujen mukana kokeilin niitä jauheita, mutta sen verran kulinaristi olen etten halua niitä syödä. Tuntu jotenkin luonnottomalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *