Aina ei vain mene (kulje) kuin Strömsössä

Tänään kävelin 21 kilometriä. Näistä 7,5 km kuljin rinkka selässä (14 kg), jonka jälkeen kävin kotona lounaalla ja jatkoin ilman rinkkaa.

Jalkani turposivat tänään harvinaisen paljon rinkan kanssa kulkiessa ja kotona päätin teipata pikkuvarpaani varmuuden vuoksi- rakkojen varalta siis. Matkalla laastaroin vielä toisenkin varpaani, senkin varmuuden vuoksi. Rakkoja ei ole edelleenkään, mutta jo aavistus niistä harmittaa.

Söin lounaaksi salaatin, mutta pastan tai leivän sijaan päätin ottaa mangon. Virhe. Hiilarien (pitkäkestoisten) puute tuntui voimissa viime metreillä.

image

Oli kävelyssäni hyviäkin hetkiä. Jossain vaiheessa huomasin että jalat vain vievät eteenpäin ja askel oli kevyttä. Rinkkailun muutama viimeinen kilometri ja ilman rinkkaa kävelty muutama viimeinen kilometri olivat sitten kuin eri kropalla kävellyä. Nyt koskee reisiin ja jalkapöytään (mysteerikipuni). Kantapäät tuntuvat tallatuilta ja vaurioitunut olkapääni ei pitänyt rinkasta ollenkaan. Outoa kun ei se rinkka edes tunnut selässä juuri miltään. Minulla rinkka tuntuu painavina jalkoina ja rakkoherkkyytenä.

Maasto oli jälleen monipuolista, mäkiä ja laskuja, erilaisia pintoja.
Pitäisiköhän huomenna kokeilla sadeviittaa? Vuorossa on lyhyempi matka, luultavasti jätän rinkankin kotiin.

 

6 vastausta artikkeliin ”Aina ei vain mene (kulje) kuin Strömsössä

 1. Jäin miettimään sitä, että minkä vuoksi harjoittelen niin painavan taakan kanssa, kun et sellaista tule tekemään kuitenkaan caminolla? Vähän kuin harjoittelisi liian isoilla tai pienillä kengillä syystä tai toisilla, kun sitten kuitenkin kävelee oikean kokoisilla. Anteeksi, jos en osaa selittää tarpeeksi, mitä tässä kysyn, mutta kuulostaa, että harjoittelet liian painavalla taakalla ja minkä vuoksi.

  Nyt kun minun caminoni on takana, olen työstämässä sitä mielessäni ja kirjoittelen siitä jonkunlaisen yhteenvedon, kun tässä pääsen asettumaan kotioloihin. Nyt ainakin tiedän monta juttua, mitä tekisin toisella tapaa ennalta ja mitä jättäisin kokonaan tekemättä.

 2. Odotankin jo yhteenvetoasi matkalta 🙂 On mielenkiintoista kuulla miltä kaikki näyttää jälkikäteen, ovatko fiilikset ja kokemukset erilaisia kun kaikki on ohitse.

  Rinkasta. Käytän jumppaputkea sisällä painona ja se nyt sattui painamaan sen 10 kiloa. Siihen rinkan ja veden paino lisäksi, näin rinkan paino syntyi ihan ajattelematta.
  Kun harjoittelee kovilla painoilla, tuntuvat kevyemmät sitten lastenleikiltä 😀

  En harjoittele aina rinkan, enkä edes tuon rinkan kanssa. Sairasteluni jälkeen minulla on ollut käytössä myös pikkurinkkani 🙂

  • Ymmärrän sen, että kannettuaan painavaa taakkaa kevyempi tuntuu helpommalta, mutta ajoin takaa sitä, että mikä hyöty on painavan kantamisesta sinänsä, etenkin jos se aiheuttaa ongelmia, ei sitä tavallaan ”opi kantamaan” ymmärtääkseni paremmin tai totu, painava on painava ja kevyempi on jotain muuta. Jos painava aiheuttaa vaikka juuri niitä rakkoja, niin en usko, että se harjoittelemalla paranee. Nyt kyllä ärsyttää, kun en oikein osaa selittää mitä tarkoitan. 🙂

   • Ymmärän oikein hyvin mitä tarkoitat, ihan hyvin oli selitetty 😀 Kuten sanoin, en harjoitele tuolla rinkalla aina.

    Haluan kokea äärirajojakin kyllä joskus, mutta tämä ei ihan sitä ole ;). Eihän tuo rinkan paino nyt oikeasti ole mikään mahdoton kantaa, olen pitkä ja vaffa. Laitan tänne teksteihin vain kaikki pienetkin tuntemukset. Eihän camino tuskin monellekaan ole kuin sunnuntai-kävelyä puistossa, joten kerron rehellisesti mistä kolottaa ja mistä ei, vaikka itse caminolla tuskin monikaan näihin kolotuksiin kiinnittää huomiota. On ihan eri kuin toisten kivut ja rakot ja kolotukset joista olen lukenut/ filmejä katsellut.

    Teidänkin camino vahvisti entisestään sitä ajatusta, että kaikkien tie ja kokemukset ovat yksilöllisiä 🙂 Haluan oppia tuntemaan itseni ennen caminoa, sekä treenata niin ettei ihan koko kokemus mene jokaisen nivelen ja jänteen miettimiseen, mitä nyt teen 😀

    • No hyvä, että osasin sentään selittää 🙂 Minun käsitykseni rinkan painosta kyllä muuttui radikaalisti heti ensimmäisinä päivinä, lähtiessä rinkkani sitten kumminkin painoi noin 11 kiloa, mikäli StJPdeP:ssä toimistossa ollut vaaka piti paikkaansa ja se tuntui ihan ok:lta. Mutta muutama päivä jo todisti, että enemmänkin kyse oli siitä, että minulla oli tarpeettomia tavaroita, ei niinkään liian painava rinkka. Lähetin pois pari kiloa ja häivytin muutamia esineitä, jotain kului loppuun ja kyllä se vain oli huomattavasti mukavampaa kävellä reilusti alle kymmenkiloisen rinkan kanssa,sen pakkaaminen oli paljon helpompaa, tavaroista oli helpompi pitää lukua ja järjestystä. Joka päivä, ei vain silloin tällöin. Rinkka heitetään selkään lukemattomia kertoja, joka gramma merkkaa. En nähnyt kovin suuria pakaaseja kellään ja suurimmat olivat kyllä naisilla, pienikokoisillakin. Kenelläkään miehellä ei näkynyt sellaisia kuormia 😀 Jostain luin, ettei kenenkään pitäisi ajatella sitäkään, että parittain kulkevat jakaisivat tavaransa, niin että mies kantaa naisen tavaroita. Kyllä se on selkä ja raja jaksamisella miehelläkin. Kunkin pitäisi sen ajatuksen mukaan ottaa vain sen verran kuin itse jaksaa kantaa. Ja kyse ei ole siitäkään, että kantaisi niin paljon kuin jaksaa, vaan siitä, että mukana on vain aivan välttämättömiä esineitä. Minulla oli paljon turhaa ja sellaista, mitä ei tarvinut oikeasti. Kirjoitan varustelistani uusiksi huomioin, kun ehdin.

     • Joo, munkin tavaralista meni tarkastuksen alle heti ekan rinkkalenkin jälkeen 😀 En ole kokenut vaeltaja (mieheni on vaellellut enemmän) ja kaikki tämä on opiskelua. Ja luulenpa että vielä caminokin sitä on, kaikille.

      Uskon että itsekin joudun vastaavia huomioita kirjoittamaan matkani jälkeen, ehkä monestakin asiasta :D, mutta luulen että jokainen painottaa kuitenkin vähän eri asioita matkallaan. Mikä oli tarpeellista ja mikä ei. On kuitenkin aina mielenkiintoista lukea muiden kommentteja aiheesta 🙂 (Foorumilla tosin joskus heittää ihan liian pilkun tarkaksi itselleni joidenkin varustelistat omaan makuuni/ on aivan käsittämättömiä kommentteja muiden tavaroista. Jokainen kuitenkin tekee itse päätöksensä siitä miten matkustaa, mitä ottaa mukaansa ja miten haluaa matkan tehdä.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *