Sydänasiaa

Kävin vuoden 2014 lopussa perusteellisessa lääkärintarkastuksessa Suomessa yksityisellä lääkäriasemalla. Siellä EKG:ssä löytyi sydämessä haarakatkos, johon lääkärin kommentti oli että verenpainettani pitää seurata kotona. Muiden terveysongelmien viedessä ajatukseni ”unohdin” koko jutun sillä minusta asia ei vaikuttanut huolestuttavalta koska lääkäri ei mitään sellaista sanonut. Kotona verenpaineeni on ollut aina ihan hyvä.

Nyt luonani vieraili ystäväni joka on työskennellyt vuosia sydänsairaalassa. Tuli puhetta sydänfilmistä ja näytin sen tälle sairaanhoitajalle. Hän kehoitti hakeutumaan lääkäriin ennen Caminoa.

Täällä Ruotsissa on äärimmäisen vaikeata ollut saada lähetettä yhtään mihinkään ja olen totaalisen väsynyt hakemaan apua jatkuvan anelun kautta. En tiedä onko minulla vain niin huono tuuri, mutta se on yksi syy miksen ole puhunut lääkärin kanssa täällä sydämestäni. Kilpirauhaseni ovat temppuilleet jo vuosia ja olen jatkuvasti yrittänyt päästä asiaan perehtyneelle lääkärille turhaan. Tämä ja jalkaongelmani ovat vieneet huomion muilta asioilta, edes lääkäri ei ole miettinyt muita vaihtoehtoja kuin kilpirauhaset ongelmilleni. Vasta nyt viimeisin lääkärini otti edes verensokerit, jotka olivatkin sitten liian korkealla…
Minulla on leikattu struuma ja sairastan kilpirauhasten vajaatoimintaa johon lääkitys ei tahdo purra.  (Mm. Sydämen rytmihäiriöitä on ollut tähän ylilääkitsimiseen littyen paljon ja tämän lääkäri tietää, olen vaihtanut pari kertaa lääkäriäkin ja tulos on ollut nolla. En ole päässyt kilpirauhasia hoitavalle erikoislääkärille.)

Tänään kävin lääkäriasemallani ottamassa ensimmäisen Twinrix rokotteen (hepatiitti A + B) caminoa varten ja tilaamassa lääkärilleni ajan (kun ei ole ottanut sokereista mitään yhteyttä- olivat 7,2). Sitä ennen päätin hetken mielijohteesta vain kävellä sisään yläkerran sydänlääkärin vastaanotolle kysyäkseni mitä voisin tehdä sydänasian suhteen.

Kävikin niin kivasti että kun näytin hoitajalle sydänfilmini ja suomalaisen lääkärin lausunnon (oli onneksi tehnyt sen englanniksi), hän kävikin näyttämässä sitä sydänlääkärille joka tuli ulos huoneestaan tapaamaan minua.
Sydänlääkärin mielestä on aiheellista tehdä rasitus-EKG. Hän sanoi että ellen saa omalta lääkäriltäni lähetettä, voin tulla yksityispotilaana heille. En tiennyt tämän olevan mahdollista koska minulle on koko ajan sanottu ettei Ruotsissa pääse erikoislääkärille kuin lähetteellä. Näköjään pääsee… Hinta tulee luonnollisesti olemaan korkea, joten yritän ensin omalääkärini kautta. Sain ajan hänelle parin viikon päähän.

Nyt vähän jännittää. Treenit jatkuvat kuitenkin normaalisti kunnes toisin sanotaan. Ja toivottavasti ei toisin sanota.

Ensi kerralla jotain muuta, mutta nämäkin asiat kuuluvat osana minun camino-matkaani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *