Ruokailu ja ne muut treenit

image

Menen sekä harrastuksissa että elämässä kokeilun (ja erehdyksen) kautta eteenpäin. Luotan siihen ”miltä minusta tuntuu”, mutta toki olen lukenut paljon ihan ammattilaistenkin ohjeita. Olen ollut Jutta G:n dieteillä ja tehnyt treeniä hänen ohjeillaan. Minulla on Kaisa Jaakkolan ”Hormonitasapaino”-kirja ja luen Pöperöproffaa. Ja niin edelleen.

Uskon tasapainoiseen sekaruokavalioon. Juon vihannesmehuja, syön protskuja enkä vältä viljoja fanaattisesti. Herkuttelen silloin tällöin ja pidän viinistä. Elämä on minusta mukavaa ja sellaisena sen haluan pysyvänkin, myös treenien ja syömisten kohdalla. Toisenlaisissakin tunnelmissa olen nimittäin liikuntaa harrastanut ja syömisiäni vahtinut.

Minulla on kuitenkin ongelmia kilpirauhasteni kanssa ja se mikä toimii muilla, ei välttämättä toimi minulla. Taistelen yhä sokereitten kanssa, olen jonkinlaisella ikuisuusdieteillä halusin tai en ja saan kiloja katsellessani muiden syömistä. Yritän löytää tasapainon liikunnan ja ruokailun suhteen niin että elämä ei kuitenkaan olisi pelkkää tiukistelua. En jaksa enää laskea kaloreita, en miettiä fanaattisesti kuinka monta grammaa olen protskuja saanut ja söinkö eilen hiilareita liian paljon. Toki sokereitteni ja painoni takia mietin mitä syön, mutta jos joku toivoi treeni-ruokapäiväkirjaa tänne, joutuu hän pettymään.

Laitoin nyt kuitenkin tämän päivän ruokaympyräni kuvina teille: aamupuuro tuunattuna, lounaaksi salaattia ilmakuivatulla kinkulla ja päivälliseksi kanapekoni-herkkusieniburrittoja smoothiella. Juon myös kahvia, reilusti vettä sekä vihannesmehuja. Lisäksi syön vitamiineja ja luontaistuotteita purkistakin jonkin verran.

Liikunnan puolesta tänään olen tähän mennessä kävellyt 6,5 kilsaa koiran kanssa (tai siis yhteensä 9,5 kilsaa jos lasken aamulenkin mukaan, mutta lasken mukaan vain yli 5 kilometrin yhtämittaiset lenkit tähän blogiin) ja tehnyt kotona ”salitreenin”, puolisen tuntia hyvällä sykkeellä. Oikealla salilla treenini ovat pidempiä ja tehokkaampia, mutta minua on alkanut ärsyttämään koko sali.

Tarkoitus oli vielä hölkätä edes muutama kilometri illemmalla, mutta oksensin tuossa hetki sitten ja treenit taisivatkin siis olla tänään tässä. Vatsani on ollut pari päivää hieman kurjassa kunnossa ja kävelyt vähissä.

Treenaamisesta noin yleisesti: pyrin tekemään melko tasapuolisesti sekä cardiota että voimaa. Jalkaongelmieni takia KAIKKI liikunta oli vähäisempää alkuvuonna (ja sen kyllä huomaa), mutta onneksi kunto nousee melko nopeasti kun nyt pääsen kokonaisvaltaisesti liikkumaan.

Pyörä olisi tarkoitus kaivaa naftaliinista tällä viikolla. Sillä on mukava hurautella silloin kun ei muuta jaksa/viitsi tehdä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *