Mikä ihmeen Camino?

En usko että monikaan joka ei ole koskaan kuullut pyhiinvaelluksesta tai Caminosta vierailisi tällä sivustolla, mutta lyhyesti: Kyse on Camino de Santiagosta, pyhiivaellusmatkasta jota suomeksi kutsutaan Pyhän Jaakobin pyhiivaellusreitiksi.

Kun minä puhun tässä blogissa caminosta, puhun reitistä jonka nimi on French Way, eli Camino Frances. Se alkaa Saint Jean Pied de Port- nimisestä ranskalaiskylästä Pyreneillä ja jatkuu siitä pohjoisen Espanjan halki Santiago de Compostelaan.

Linkki ”Pep´s camino” Linkin takaa löytyy hyvä kartta ja hieman tietoa Caminosta englanniksi.

Jos klikkasit linkkiä, luitkin jo että Camino on noin 780 km pitkä ja kestää keskimäärin noin 30-35 päivää kävellen (sanon kävellen koska jotkut tekevät sen pyörällä). Päivämatkoista tulisi tällä laskukaavalla 22- 26 km, ilman vapaapäiviä. Todellisuudessa kuitenkin joinakin päivinä kävellään esim. 15 km ja toisina vaikkapa lähemmäs 40 km -kukin vaeltaja päättää päivässä kävelltävät kilometrit ja matkan kokonaiskeston itse.

Lisää tietoa aiheesta löytyy runsaasti internetin ihmeellisestä maailmasta, erilaisilta foorumeilta ja sivustoilta ja blogeista, joten ajattelin ettei minun tarvitse toistaa kaikkea omassani. Jatkossa keskityn enemmän omaan matkaani kohti Caminoa, harjoitteluun ja välineistöön, sekä lopulta tämän blogin olisi tarkoitus olla meidän ”tiemme” päiväkirja.

Caminomme alkaa elokuun alussa 2016 (tarkennan päivän kun tiedän sen itse), siihen valmistautuminen alkoi pikkuhiljaa maaliskuussa 2015 varusteiden ostolla ja tiedon etsimisellä. Mitä sen jälkeen on tapahtunut, selviää seuraavassa päivityksessä.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *